Család-barát

Hargitai bárányszűz pecsenye, fenyőmagos, aszalt áfonyás, apró gombákkal, serpenyős burgonyával

 

Hozzávalók 4 személyre:
Bárány szűz 0,6 kg
Fokhagyma 0,05 kg
Rozmaring 0,02 kg
Aszalt áfonya 0,08 kg
Fenyőmag 0,03 kg
Nameko gomba 0,15kg
Vargánya 0,35kg

Fekete bors
Vaj 0,06
Vörösbor 1 dl
Burgonya 1 kg
Zöld hagyma 0,1 kg

Elkészítés:
A bárány szüzet megtisztítjuk, a fűszerekkel és a vörösborral pácoljuk, majd a forró serpenyőben rozéra sütjük.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágva össze pirítjuk a gombákkal, sóval, borssal ízesítjük. Rozmaringgal fűszerezzük, megszórjuk áfonyával, végül vajjal krémesítjük.
A burgonyát karikára vágva megfőzzük és serpenyőben vajjal vagy sütőben pirosra sütjük.

További olvasnivalók