Család-barát

Korhely leves

Hozzávalók:
160 g puy lencse beáztatva
500 g savanyú káposzta
2 db közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek bármilyen zsiradék
2 teáskanálnyi füstölt pirospaprika
Só, bors
Babérlevél
Kb 1,5-1,8 liter víz

Rántással készül, amihez:
1 tk bármilyen zsiradék
1 gerezd pirított fokhagyma
1 csapott ek liszt

2 db vegán füstölt kolbász a tetejére

Elkészítése:
A lencsét beáztatjuk néhány órával (előző nap) a főzés előtt.
A hagymát megpirítjuk némi zsiradékon, a füstölt paprikát hozzátesszük, a lencsét ráöntjük, néhány percig a hagymával átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, a babérlevéllel ízesítjük, majd felöntjük vízzel (alaplével). Amikor a lencse készen van, beletesszük a savanyú káposztát, elkészítjük a rántást, majd hőkiegyenlítéssel, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a levest.
A vegán kolbit felszeleteljük, és vegán tejföllel, pirított gabonakolbival tálaljuk.

További olvasnivalók