Család-barát

Család-barát – receptek

Kacsamell feketeköménymag-olajos káposztasalátával

Hozzávalók:
2 kacsamell
szerecsendió
100 ml szezámmagolaj
1/2 fej káposzta
édeskömény levél
20 ml feketeköménymag-olaj
20 ml almaecet
só, bors
fekete és fehér szezámmag a díszítéshez

Elkészítés:
A kacsamellet beirdaljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A káposztát legyaluljuk (vagy vékony csíkokra vágjuk), sóval és ecettel ízesítjük, jól összenyomkodjuk és állni hagyjuk ½-1 óra hosszát. Ezután meglocsoljuk feketeköménymag-olajjal és beletépkedjük az édesköményleveleket.
A kacsamellet nagy lángon, bőrös oldalával lefelé, szezámolajon megpirítjuk, utána kisebb lángon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük.

További olvasnivalók