Család-barát

Család-barát – receptek

Narancsos csokikrémes szaloncukor

Hozzávalók:
A krémhez:
100 ml tejszín
150 g étcsokoládé
2 db narancs héja
A csokiburokhoz:
325g étcsokoládé

Csomagolás:
Selyempapír
Alufólia

A krém elkészítése:
Kb 80 Celsius fokig melegítjük a tejszínt, majd beletesszük a 150g étcsokit. A tűzről levesszük a krémet és alaposan elkeverjük, hogy a csoki teljesen elolvadjon. Hagyjuk 30 Celsius fokig kihűlni. Adjunk hozzá 2 nagyobb narancs héját, minél többet rakunk bele értelemszerűen annál narancsosabb lesz a csokikrémünk. Semmiképpen ne facsarjuk bele a narancs levét, a csoki ugyanis nem szereti a vizet.

A csokoládéburok elkészítése
A csokoládé hüvelyhez megtemperáljuk a csokit: 200g csokit felolvasztunk, 45 fokig felmelegítünk vízgőz felett vagy mikróban, majd tűzről levéve hozzáadjuk az 50g étcsokoládét és addig kevergetjük míg elolvad.
Elkészítjük a termék hüvely részét és kis időre hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megkössön. Ne tegyük mélyhűtőbe, a csoki ezt sem szereti. Ha a hüvely megkötött belenyomjuk a krémet a formába, majd hűtőbe tesszük és ezt is hagyjuk kb fél órát pihenni a hűtőben, hogy a krém megszilárduljon.
Végül ha kész a krémünk, a maradék csokit ismét felmelegítjük 45 fokra, hozzáadunk 25g csokipasztillát, visszahűtjük és letalpazzuk. Talpazásnál a felesleges csokit húzzuk le a formáról. Tegyük be ismét a hűtőbe a formát, várjunk kb. 20-30 percet és már kész is a szaloncukor.
A csokoládét a formából egy nagyobb mozdulattal kiütjük, ha nem jön ki még a csoki, akkor hagyjuk még állni a hűtőben egy kicsit.

További olvasnivalók