Család-barát

Család-barát – receptek

Wellington szűz

Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta (mélyhűtött)
1 fej hagyma
15 dkg gomba
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyem
80 dkg sertés szűzpecsenye
2 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1 Tojás
1 kanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A hagymát, a gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A snidlinget és a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. Sózzuk, borsozzuk, kivesszük, hagyjuk kihűlni. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és pirítjuk benne a hagymát és a gombát. Végül elkeverjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és félrehúzzuk. Hozzáadunk egy tojást és egy kanál zsemlemorzsát. Kihűtjük a pépet!
A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy bele tudjuk tekerni a húst. Az egyik széléből levágunk egy csíkot, ebből készítjük a díszítést (ezután maradjon akkora a tészta, hogy beleférjen a hús).
A nagy tésztalapra kenünk a gombás masszából, ráfektetjük a húst, és a húsra is teszünk gombás masszát, körbetekerjük a tésztával. A tésztát aláhajtjuk a hús alá! A tojássárgáját elkeverjük és lekenjük a tésztát, a díszítést rátesszük és azt is lekenjük. A tésztát néhány helyen megszurkáljuk! ( Ez azért szükséges, hogy sütés közben a gőz eltávozzon és a tészta ne repedjen meg).
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb 15 perc. Pihentetjük 10-15 percig és szeleteljük. Zöldségeket készítünk hozzá (vajban párolt zöldbab,szalonnás kelbimbó).

További olvasnivalók