Család-barát

Moszkauer

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg dió
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg vaj
5 evőkanál tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt
Hozzávalók a bevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A diót durvára törd össze. A vajat, a tejszínt és a cukrot keverd össze egy lábosban, és forrald fel folytonos kevergetés közben. Húzd le a tűzről, és add hozzá a diót.
A narancshéjat vágd apró kockákra, és keverd szintén hozzá. Szitáld bele a lisztet, dolgozd össze, és sütőpapírral bélelt tepsire teáskanál segítségével adagold ki. Hagyj bőven helyet a sütik között. Melegítsd elő a sütőt, és 10-12 perc alatt süsd készre a sütit. A csokit törd darabokra, és gőz felett olvaszd fel. A kihűlt moszkauer alját mártsd csokiba, és úgy helyezd a rácsra, hogy a csokis fele felfelé legyen. Amikor a csoki megdermedt, már eheted is!

További olvasnivalók