Család-barát

Család-barát – receptek

Harcsapörkölt, petrezselymes daragaluskával

Hozzávalók: 4 főre
2 kg vegyes halcsont, apróhalak:
1 kg harcsafilé:
2 l víz
0,2 kg vöröshagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
1 dl vörösbor
só, bors
0,1kg búzadara
2 db tojás
0,05 kg vaj
1 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés:
Először készítünk egy halászlét (Bajai stílus): a vízben felforraljuk a halcsontokat, apróhalakat, a finomra vágott vöröshagymával és a vörösborral. Kb. 10 perc forralás után hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és intenzíven forraljuk tovább. Az első forralástól max. 30 perc és kész. Ezután leszűrjük, majd beletesszük a maradék paprikát, és a besózott, kockákra vágott halfiléket. Beforraljuk a leszűrt levet a halfilékkel mártás sűrűségűre. Ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal. Közben elkészítjük a daragaluskákat: a tojásokat felverjük, kikeverjük a vajjal és hozzáadjuk a búzadarát, sót, finomra vágott petrezselymet. Legalább egy órán át pihentetjük hűtőben, majd bő forrásban lévő vízben kifőzzük.

További olvasnivalók