Család-barát

Család-barát – receptek

Spenótos sajtos tepsis palacsinta

Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
20 dkg feta sajt
2+1 tojás
25 dkg spenót
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek. tejföl
1 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és vékonyan kiolajozunk egy tűzálló tepsit.
A spenótleveleket kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, rányomjuk a 2-3 gerezd fokhagymát, és összepirítjuk, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. Ezután hozzákeverjük a villával összetört fetasajtot, a 2 ek. tejfölt és 2 felvert tojást.
A tepsi alját kibéleljük a formára vágott palacsintával, majd rákenünk egy adag tölteléket és ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak.
A tetejét tojással elkevert tejszínnel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

További olvasnivalók