Család-barát

Húsos-káposztás töltött palacsinta

Hozzávalók:
8 db sós palacsinta
20 dkg darált sertéshús
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
30 dkg kelkáposzta
1 késhegynyi őrölt köménymag
½ kk. morzsolt majoránna
½ kk. fűszerpaprika
½ kk. liszt
2-3 g fokhagyma
só őrölt bors
1 db tojás
6 dkg vaj
6 dkg zsemlemorzsa
1+1 dl tejföl

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott kelkáposztaleveleket sós, egész köménymaggal ízesített vízben kb. 10 perc alatt ropogósra, ressre főzzük, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés olajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, őrölt köménymaggal, majoránnával, zúzott fokhagymával ízesítjük, jól lepirítjuk. Hozzákeverjük az összevágott kelkáposztát, összepároljuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés liszttel, felöntjük kevés alaplével és összepároljuk. Hozzákeverünk 1 dl tejfölt és kiforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Ezután beletöltjük a palacsintatésztákba a tölteléket és batyut hajtunk belőle. Lerakjuk egy kevés olajjal kikent tűzálló tepsi aljára.
Közben vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a palacsinták tetejére tesszük, meglocsoljuk a tejföllel és 200 fokos sütőben 15 perc alatt átforrósítjuk.

További olvasnivalók