Család-barát

Család-barát – receptek

Blini túróval és cseresznyeöntettel

Hozzávalók:
12 db édes palacsinta
50 dkg áttört zsíros tehéntúró
6+6 dkg cukor
1/2 kk. vaníliaaroma
40 dkg magozott cseresznyebefőtt levével együtt

Elkészítés:
Kisütjük a palacsintákat. Tálalás előtt 30 perccel elkészítjük a tölteléket: robotgéppel simára keverjük a túrót, a cukrot és a vaníliaaromát. Mindegyik palacsintára 1 evőkanálnyi tölteléket kenünk.
A palacsinta két szemben lévő oldalát kissé behajtjuk. “Svájci módon”, vagyis s nem behajtott részénél kezdve feltekerjük a palacsintát.
Elkészítjük a cseresznyeöntetet: A cseresznyét levével együtt serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve felforraljuk, 5 percig lassú tűzön, időnként megkeverve tovább főzzük, amíg levének egy része el nem párolog. A megtöltött palacsintákat a cseresznyemártásba tesszük, és lassú tűzön kb. 10 perc alatt jól átmelegítjük.

További olvasnivalók