Család-barát

Almás-diós rakott palacsinta

Hozzávalók:
12 édes palacsinta
10 dkg darált dió
1 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3-4 db alma
1/2 citrom lev
5-6 ek. baracklekvár

Elkészítés:
A darált diót összekeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, citromlével meglocsoljuk.
Elkészítjük a habos édes palacsintát: feltörjük a tojásokat és szétválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját a tejjel, az olajjal, a cukorral és a sóval elkeverjük, majd fokozatosan és csomómentesen hozzákeverjük a lisztet is. A félkész tésztát legalább 30-40 percet pihentetjük. Végül a tojások fehérjéből kemény habot verünk és azt is a tésztához keverjük. A kész habos tésztából a szokottnál vastagabb palacsintákat sütünk, majd rétegezve megtöltjük.
Az első palacsintát tányérra rakjuk, megkenjük a baracklekvárral és megszórjuk az almareszelékkel. A következő palacsintát szintén megkenjük a lekvárral de most a cukros darált dióval szórjuk meg. Ezt addig folytatjuk, amíg a palacsinták elfogynak. A tetejét megszórjuk porcukorral és még forrón, tortaszerűen, szeletekre vágva tálaljuk.

További olvasnivalók