Család-barát

Toffee krémes mini fánkok

Hozzávalók:
125 g cukor
200 g tejszín
30 g vaj
csipet só

Fánk recept:
500 g finomliszt
3,5 g élesztő
3,5 dl tej
50 + 30 g porcukor
2 tojássárgája
3 kupak rumaroma
50 g olvasztott vaj
csipet só
Tejszínhab, törökmogyoró, 1/4 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
1., 50 g langyos tejjel, 30 g porcukorral, 50 g tejjel és a 3,5 g élesztővel kovász állagú anyagot keverünk. Hagyjuk, hogy kellően felhabosodjon. Addig mérjünk ki mindent.
2., A dagasztó gép táljában maradék porcukorral verjük habosra a két tojássárgáját. Majd tegyünk bele mindent kivéve az olvasztott vajat.
3., Dagasszuk a tésztát és közben vékonyan csurgassuk bele a vajat.
4., Ha kész borítsuk száraz asztalra és kézzel dolgozzuk simára. Nyújtsuk ki egy hosszú téglalappá. A felső egyharmadot hajtsuk középre, majd alulról az alsó egyharmadot, hogy az előzőt fedje. Mint egy könyvet. Tegyük sütőpapíros tepsibe és fedjük le szorosan fóliával. Meleg helyen kelesszük és 30 perc múlva ismételjük meg a hajtogatást.
5., Kisméretű formával, szaggassuk ki a mini fánkokat. 150°C-os olajban süssük ki.

A kisült mini fánkokat tegyük desszertes tálba, tegyünk rá lazán felvert tejszínhabot, a toffee krémet és dekoráljuk csoki forgáccsal és törökmogyoróval.

További olvasnivalók