Család-barát

Pácolt tarjaszelet curry-s, spenótos gerslivel

Hozzávalók 4 személyre:
4 vastag szelet sertés tarja
150 ml szójaszósz
1 közepes fej hagyma

1 tasak bébi spenót
150 g gersli
2 evőkanál mogyoró
1 gerezd fokhagyma
100 g póréhagyma
8 cl főzőtejszín
fél kávéskanál curry
20 g vaj

Elkészítés:
1., A tarját 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. Válasszunk olyan műanyag zárható (!) dobozt, amiben egymás mellé tudjuk rakni szorosan a szeleteket. Öntsük fel szójaszósszal, és vágjuk rá a hagymát. Fedjük le, és 12-14 órán át pácoljuk.
2., A pácolás után vegyük ki a szójaszószból és csepegtessük le. Töröljük szárazra, és serpenyőben süssük mindkét oldalát 3-3 percig. Tegyük tepsibe, helyezzünk bele egy maghőmérőt, és süssük a szeleteket 130°C-on 78°C maghőig.
3., A gerslit főzzük meg vékony lében. Ha már puha, adjuk hozzá a spenótot, a hagymát, fokhagymát és a mogyorót. Ha a spenót összeesett, öntsük rá a tejszínt és ízesítsük a curry porral.

További olvasnivalók