Család-barát

Család-barát – receptek

Flódni

 

Hozzávalók:
20 dkg barnarizs liszt 12dkg tápióka keményítő 8 dkg köles liszt
5,5 dkg darált dió 3,5 dkg útifűmaghéj édesítő fél csomag sütőpor
1,5 dkg édesítő (1:4)
kb 4 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
2-3 db alma reszelve- édesítve
15-20 dkg darált édesített dió + 2-3 ek rizstejszín
15-20 dkg darált édesített mák + 2-3 ek rizstejszín

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd összedolgozzuk, hagyjuk pihenni kb. 5 percet.
Majd 4 egyforma részre osztjuk, és szilikon lapon kinyújtjuk az első részt.
Ezt egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre jön a mákos töltelék, majd a következő tészta, amit kinyújtottunk, majd az almás töltelék, jön egy újabb lap, majd a diós töltelék, végül az utolsó tészta lap.
Tetejét rizstejszínnel lekenjük, megszúrkáljuk, majd 180 fokon kb 45-50 perc alatt megsütjük.

További olvasnivalók