Család-barát

Pandúrgulyás

 

Hozzávalók:
50 dkg borjúhús
15 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
só, pirospaprika
20 dkg fehérrépa
25 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
30 dkg champignon goma
50 dkg sertésvelő
1 csokor kapor
tárkonyecet
kevés mustár
2 dl citromlé
2 dl tejföl
15 dkg liszt
5 dkg vaj

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron enyhén megfuttatjuk, pirospaprikával színesítjük, majd beletesszük a kockára vágott húsdarabokat, megsózzuk, az egészet összekeverjük, és kevés vizet adva hozzá, főzzük. .Amikor a hús már félig megpuhult, felöntjük vízzel, beletesszük a kockára vágott, vajon megpárolt zöldségeket, a gombát és a sertésvelőt. Tárkonyecettel, kevés mustárral, citromlével ízesítjük, megszórjuk apróra vágott kaporral és petrezselyemmel, majd liszttel dúsított tejfölt öntünk bele. Melegen tálaljuk.

További olvasnivalók