Család-barát

Család-barát – receptek

Újhagymás burgonya leves

Hozzávalók 8 adaghoz:
1,5 liter alaplé
2 sárgarépa, hámozva, darabolva
2 zellerszár, darabolva
1 vörös hagyma, szeletelve
5 szál újhagyma, szeletelve
3 közepes burgonya, hámozva, kockázva
só, bors, ízlés szerint
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
Egy nagy lábosban felhevítjük a zsiradékot, beletesszük a répát, a
zellert és a hagymát, megkeverjük és lefedve hagyjuk 10 percig
párolódni. Időnként megkeverjük. Ezután beletesszük az újhagymát,
sózzuk, borsozzuk és további 5-10 percig pároljuk.
Ez a recept csirke alaplével készült, de marha- vagy
zöldség alapléből is kiváló. Ha felforrt, vegyük kis lángra, adjuk hozzá
a burgonyát, és lefedve főzzük készre kb. 15-20 perc alatt.
Tálalás előtt lehet még sózni, borsozni.

További olvasnivalók