Család-barát

Tepsiben sült lazac, főtt rizzsel és párolt zöldségekkel

Hozzávalók 1 adaghoz:
5 dl alaplé
1 szelet, kb. 30 dkg lazac
10 dkg rizs
2 sárgarépa, hámozva, darabolva
cukkini tetsző mennyiségben, darabolva
kevés póréhagyma karikákra vágva
só, bors ízlés szerint
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
egy kis ág rozmaring, kevés petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:
Lábasban 1 evőkanál olívaolajat felmelegítünk, majd hozzáadjuk a száraz rizst. Hozzáadunk 3 dl alaplevet és fedő alatt, kislángon kb. 20 percig saját gőzében főzzük. A lazacot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 1 dl alaplével és egy kevés citrom levével, hozzáadjuk a rozmaring ágat, és alufólia alatt, 160 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Mindeközben serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a zöldségeket megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk az alaplevet és néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük.

További olvasnivalók