Család-barát

Család-barát – receptek

Spenótos sárgarépa főzelék

Hozzávalók: 2 adaghoz
1 ek vaj
3 ek étolaj
1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
1 gerezd fokhagyma
1 tk currypor
kb. 1 kg zsenge sárgarépa, karikázva
5 dl alaplé vagy víz
1 marék friss, mosott, durvára aprított parajlevél (kb. 5 dkg), én bébiparajt használtam
1 dl tejszín
1-2 ek étkezési keményítő
1 gerezd citrom vagy lime leve
só, frissen őrölt bors, chilipehely

Elkészítés:
A vajat közepes lángon egy 2-3 literes lábosban összemelegítem az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 2-3 percig folyamatosan kevergetem. Ráreszelem a fokhagymát, megszórom curryvel és pár másodpercig pirítom.
Jöhet rá a répa, 2-3 kanál alaplé és 3-4 percig így párolom. Ráöntöm az alaplevet és lefedve, 8-10 perc alatt puhára főzöm. De nem szét. Hozzáadom a megmosott spenótot, elkeverem és hagyom, hogy összeessen.
A keményítőt kikeverem a tejszínnel, majd besűrítem vele a főzeléket. Már nem forralom, csak összemelegítem. Citrom vagy lime levével, sóval, borssal ízesítem. Tálaláskor chilipehellyel szórom.

További olvasnivalók