Család-barát

Savanyúkáposztás kölesfasírt

Hozzávalók:
30 dkg köles
3 evőkanál étolaj
egy közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva
egy nagyobb répa, nagylyukú reszelőn lereszelve
egy gerezd fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt kömény
15 dkg savanyúkáposzta, apróra aprítva
két csokor friss petrezselyemzöld, finomra aprítva
egy evőkanál liszt
5 evőkanál víz
só, frissen őrölt bors
1/2 citrom reszelt héja
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kölest kb. 14 perc alatt főzzük puhára kétszeres mennyiségű sós vízben. Nem fog peregni, inkább ragacsos lesz. Hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk és négy-öt perc alatt pirítsuk meg. Reszeljük rá a fokhagymát, fűszerezzük negyed teáskanál őrölt köménnyel, kevergessük fél percig, majd forgassuk hozzá a répát is. Locsoljuk meg egy evőkanál étolajjal és pirítsuk további három-négy percig. Sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőt húzzuk le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni.
A kihűlt kölest, fűszeres répás-hagymát és a fasírt többi hozzávalóját is borítsuk egy keverőtálba, dolgozzuk össze majd egy órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeálljon.
Vizes kézzel formázzunk hat-hét centi átmérőjű és másfél-két centi vastag pogácsákat. Egy serpenyőben közepes lángon hevítsünk két-három evőkanál olajat, majd oldalanként két-három perc alatt süssük készre a korongokat.

További olvasnivalók