Család-barát

Család-barát – receptek

Paradicsomos krumplifőzelék

Hozzávalók: (3-4 adag)
3 evőkanál étolaj
egy közepes fej vöröshagyma, finomra aprítva
egy gerezd fokhagyma
1/4 teáskanál őrölt római kömény
1 kg tisztított krumpli, két centisre kockázva
5 d1 víz vagy alaplé
2 dl sűrű paradicsomlé
egy db babérlevél
1/4 teáskanál só
chili ízlés szerint

Elkészítés:
Egy kéthárom literes edényben közepes lángon hevítsünk olajat. Borítsuk rá a hagymát, finoman sózzuk majd pirítsuk négy-öt percig. Reszeljük rá a fokhagymát, fűszerezzük őrölt római köménnyel, kevergessük további fél percet majd forgassuk hozzá a krumplit.

Öntsük rá a vizet és a paradicsomlevet, sózzuk negyed teáskanál sóval, borsozzuk, dobjuk bele a babérlevelet majd lefedve, a forrástól számítva tizenkét-tizenhárom perc alatt főzzük készre. Közben többször keverjük át, hogy ne égjen le.

Egy merőkanálnyit szedjünk ki egy hengeres mérőedénybe, botmixerrel pürésítsük össze, majd keverjük vissza az alaphoz. Ízesítsük sóval, borssal, pici chilivel.

További olvasnivalók