Család-barát

Család-barát – receptek

Liba „nyakleves”

Hozzávalók: 4 főre
3 libanyak
2 liba szárnytő
20 dkg liba szív
20 dkg liba zúza
2 közepes méretű vörös hagyma
egy fél zeller
egy negyed kelkáposzta
4 gerezd fokhagyma
2 közepes krumpli
só, bors, borsika, vegeta,
csigatészta 30 dkg
egy- egy tubus majonézes torma és/vagy mustár

Elkészítés:
A húsokat megmossuk, a szárnytőről lefejtjük a zsíros részt ( azt később külön kisüthetjük és egy kacsamájat belesütve eltehetjük a jégre) , feltesszük vízbe, ha felforrt a habját leszedjük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket és azt is beletesszük. Innek b 90 perc alatt kész. A húsokat és a zöldséget kiszedjük másodikként tálaljuk a majonézes tormával és/vagy mustárral.

További olvasnivalók