Család-barát

Rizs főzése otthon - Ázsiai tempurás csirke

Hozzávalók:
100 g rizs
250 g forró víz

1 egész csirkemell (500g)
Tempura:
100 g finomliszt
20 g rizsliszt
7 g sütőpor
160 g jeges víz
4 g só
olaj a sütéshez
Ázsiai szósz:
20 g méz
10 g szója szósz
10 g paprika krém
5 g szezám olaj
szezámmag
vegyes zöldség

Elkészítés:
1., A rizst jól átmossuk és olajon fehérre pirítjuk. Amikor már nem tapad az edényhez és minden szem fehér felöntjük forró vízzel. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, míg fel nem szívja a vizet. Zárjuk le és hagyjuk alatta 10 percig.
2., Tegyük egy lapos tálra, hogy gyorsan ki tudjuk hűteni. Forgassuk át többször, amíg már nem tapadnak össze a szemek.
3., A jeges vizet keverjük össze a leszitált lisztekkel, sóval és a sütőporral, hogy egy sűrű befogóképes masszát kapjunk. (úgy időzítsük, hogy közbe már az olaj sütésre kész 160°C-os legyen) A vékony szeletekre vágott csirkét rizslisztbe, majd a tempurába mártjuk és kisütjük.
4., Leöntjük a szósszal és megszórjuk szezámmaggal.
5., Serpenyőben a zöldségeket kevés olajon megpirítjuk.
6., Tálaljuk az ételt.

További olvasnivalók