Család-barát

Család-barát – receptek

Rozé libamell portóival, almás-sajtos burgonyatortácskával

Hozzávalók 4 személyre:
Libamell filé, bőrös 4 db
Burgonya 500 g
Camembert sajt 3 db
Alma 4 db
Keményítő 10 g
Só 50 g
Majoranna 5 g
Vegyes bors 5 g
Olívaolaj 5 cl

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és egészben megfőzzük sós vízben. Az almát meghámozzuk és citromos vízbe tesszük. A camembert sajtot körszeletbe vágjuk.
A bőrös felét a libamellnek bevagdossuk 3 mm mélyen, majd megsózzuk és a majoránnával, borssal gyengén megfűszerezzük. Serpenyőben a bőrös felén kezdve, sütni kezdjük 170 – 180 Celsius fokon 3 – 3 percig mindkét oldalát. Ezalatt megpirul mindkét oldal. Utána a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük és ovább sütjük 5 – 5 percig oldalanként, a végén fedővel lefedve állni hagyjuk 5 – 8 percig.
A megfőtt burgonyát, a megtisztított almát 1,5 cm-es karikára vágjuk. Mindkettőt olívaolajon 180 fokon megpirítjuk. Sütőtepsire tesszük egymásra helyezve. Először a pirított burgonya, majd a sajt utána az alma és megint burgonya és a végén ismét sajt. Ebből személyenként 2 darabot készítünk, majd 160 fokos sütőben készre sütjük.
A libamell serpenyőjében megmaradt pecsenyelét portói borral felengedjük és kiforraljuk. Szükség esetén kevés keményítővel sűrítjük mártás sűrűségig.
Tálalás:
A sajtos tortácskákat a tányérra helyezzük. A libamellet 1,5 cm szeletekre vágjuk, és a tányérra helyezzük a köret mellé. A portói mártásból 1 evőkanállal teszünk a tányérra. A többit külön adjuk egy csészében mellé.

További olvasnivalók