Hozzávalók:
60 dkg édesburgonya vagy újburgonya
1 tojássárgája
1 tk. dijoni mustár
só, bors ízlés szerint
1 doboz tőkehalmáj konzerv saját olajában
1 csokor petrezselyem vagy kapor
20 dkg lazacfilé
Elkészítés:
A megpucolt, kb. egyforma kockára vágott burgonyát forró, sós vízben főzd puhára, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
Készítsd el a majonézt hozzá: öntsd egy magas falú edénybe a tőkehalmáj konzerv tartalmát, a tojássárgáját, a mustárt, a fűszereket, és botmixer vagy turmixgép segítségével krémesítsd majonéz állagúra.
Keverd össze a hozzávalókat, és frissen aprított petrezselyemmel vagy kaporral fogyaszd.
A megmosott, letörölgetett lazacszeletek mindkét oldalát sózd, és süsd meg egy serpenyőben erős lángon 1 tk. kókuszzsíron.