Család-barát

Szilvalekváros gombóc fahéjas morzsával és szilvakrémmel

Hozzávalók:
40 dkg szilva
1 db citrom
1 db narancs
1 db egész fahéj
8 szem szegfűbors
70 dkg burgonya
2 db tojás
35 dkg liszt
25 dkg panko morzsa
2 dkg őrölt fahéj
35 dkg kristálycukor
15 dkg barnacukor
8 szem szeder
20 dkg szilvalekvár
Ehető virág (díszítés)

Elkészítés:
A kimagozott szilvát kevés karamellizált cukorral, a fűszerekkel, a citrom és a narancs héjával együtt krémes állagúra főzzük, ezután turmixoljuk. A burgonyát puhára főzzük, lecsöpögtetjük, leszárítjuk, ezt követően áttörjük, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a liszttel, a tojással és kevés sóval puha tészta állagúra gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, kis kockára vágjuk, ezután szilvával és szilvalekvárral töltjük be, közben felrakjuk a sós vizet főni és ahogy elkészül a gombóc, azonnal felrakjuk főni. Fahéj morzsát készítünk, a panko morzsát enyhén megpirítjuk, barna cukorral őrölt fahéjjal és vajjal morzsa állagúra dolgozzuk össze, ezt követően beleforgatjuk a szilvásgombócot, majd szilva krémmel találjuk.

További olvasnivalók