Család-barát

Család-barát – receptek

Brassói sertésszűz ropogós burgonyával

Hozzávalók:
80 dkg sertésszűz
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg fokhagyma
20 dkg vöröshagyma
10 dkg kápia paprika
80 dkg sárga burgonya
5 dkg friss petrezselyem
5 dkg füstölt paprika
1 dkg borsó csíra dísz
3 dl étolaj
Só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, ezután egyforma kockára vágjuk, ezt követően sós vízbe előfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A sertésszüzet sóval, borssal fűszerezzük és souvidáljuk. A füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kápia paprikát, a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ezt követően fűszerpaprikával ízesítjük, majd melegen összeturmixoljuk. A burgonyát forró olajban pirosra sütjük, a sertésszűznek mindkét oldalát megpirítjuk, majd behelyezzük a 190 °-os sütőbe 10 percre. Ezek után tálaljuk az ételt.

További olvasnivalók