Család-barát

Család-barát – receptek

Sütőtökös Gluténmentes Vegán Brownie

Hozzávalók:
180 g legjobb minőségű fekete csokoládé (legalább 75%)
180 g puha margarin
85 g finom süteményliszt
40 g 20-22%-os keserű kakaópór
60 g darált dióbél
150 g cukor
50-50-50 g csokoládé darabok (ét, tej, fehér)
3 csapott evőkanál lenmagliszt
víz
csipet só

Sütőtök habhoz:
180 g sütőtökpüré
110 ml zsíros növényi habkrém
1 mokkás kanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és félretesszük kihűlni.
A 3 evőkanál lenmaglisztet és 10 evőkanál vizet összekeverünk és 10 percig állni hagyjuk.
A cukrot, margarint, a lenmagtojást és az olvasztott csokoládét összekeverjük.
Ezt követően a lisztet és a kakaóport 1-2x átszitálva – nagyon fontos, mert így lágyabb lesz a végeredmény – a keverékhez adjuk és csomómentesre keverjük.
A maradék csokijainkat felkockázva, valamint a diót őrölve vagy apró darabokban adjuk hozzá a keverékhez és keverjük el benne.
A brownie keveréket ezután öntsük egy tepsibe és süssük 180 Celsius fokon 25 percig.
A sütőtök krémhez sütőtök pürét, cukrot, vegán tejszínt kemény krémmé keverjük és mézeskalács fűszerrel ízesítve a brownie mellé kínáljuk.

További olvasnivalók