Család-barát

Burgonyakabátban sült pásztorhús friss salátaágyon medvehagymás öntettel

Hozzávalók:
Sertésszűz 80 dkg
burgonya 60 dkg
tojás 2 db,
tej 2 dl
só,bors,őrölt kömény,f okhagyma 2 gerezd,
jégsaláta 1 fej,
sárgarépa 1 db
kápiapaprika 1db
cékla 1db,
paradicsom 2db
medvehagymapesto 2 ek
natúr joghurt 2dl
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük, fűszerezzük.A lisztből a tojásból és a tejből sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe belereszeljük a megtisztított burgonyát. Olajat hevítünk és a húst először lisztbe, majd a krumplis masszába mártva ropogósra sütjük. A salátához a zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lazán összeforgatjuk. Az öntethez a pestót és a joghurtot sóval, borssal ízesítve összekeverjük, és meglocsoljuk vele a salátát.

További olvasnivalók