Család-barát

Család-barát – receptek

Pisztránggal, zöldfűszeres quinoával töltött paprika

Hozzávalók:
2 db pisztrángfilé (kb. 40 dkg)
10 dkg füstölt pisztráng
1 bögre quinoa
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
friss koriander, petrezselyem, snidling ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
1 kávéskanál bors, vagy más fűszerkeverék
só ízlés szerint
5 dl víz (kb.)

Elkészítés:
A quinoát borítsuk egy főzőedénybe, majd annyi forró vízzel öntsük le, hogy ellepje. Fedjük le, és főzzük 10-15 percig, amíg magába szívja az összes vizet.
A zöldfűszereket vágjuk apróra, gyömbért és a fokhagymát reszeljük le.
A pisztrángfilét jól süssük át, fűszerezzük, majd vágjuk apró kockára. Tegyük hozzá szintén összekockázott füstölt pisztrángot.
Keverjük össze a quinoaval és a zöldfűszerekkel.
A paprikákat csumázzuk ki, és töltsük meg a halas-quinoas töltelékkel. Majd tegyük őket egy kiolajozott, sütőpapíros tepsibe, és helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre.

További olvasnivalók