Család-barát

Mustáros csirkemellcsíkok narancsos céklasalátán

Hozzávalók:
1 egész csirkemell filé
2 db narancs
2 ek dijoni mustár
1 ek olíva olaj
20 dkg zöldsaláta
4 db kicsi cékla
só,bors

Elkészítés:
A csirkemellett vágjuk szeletekre.
Reszeljük le 2 narancs héját, és egy kistányérban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A pácba forgassuk a kiklopfolt csirkeszeleteket, alaposan, jusson mindenhová. Hevítsünk fel egy serpenyőt, majd mikor már forró, oldalanként 5-6 percig süssük a hússzeleteket. A vegyes salátaleveleket – miután megtisztítottuk – tegyük egy nagy tálba, a narancsot filézzük ki – egy tál felett tegyük, hogy a kicsurgó narancslevet is felhasználhassuk, ezt csurgassuk a salátalevelekre, adjuk hozzá a filézett narancsot, valamint locsoljuk meg kevés olívaolajjal. A céklát fóliába csomagolva süssük meg sóval. Gerezdekre vagy kockákra vágva adjuk a salátához, sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze.
A csirkeszeleteket vágjuk csíkokra, halmozzuk a salátára, és tálaljuk rögtön, amíg a hús meleg.

További olvasnivalók