Család-barát

Család-barát – receptek

Gluténmentes céklás brownie

Hozzávalók:
3 közepes fej cékla
10 dkg vaj
10 dkg étcsoki
3 púpozott evőkanál kakaópor
3 db tojás
6 dkg cukor
4 dkg kókuszreszelék + a tálaláshoz

Elkészítés:
1. A megmosott céklákat hámozás nélkül, egészben, bő vízben puhára főzzük. Ezt követően megvárjuk, míg kihűlnek, majd mindet megpucoljuk, kimérünk belőlük 20 dkg-ot, amit pürésítünk.
2. Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat az étcsokival és a kakaóporral. Mikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a céklapürét, az elhabart tojásokat, a cukrot és a kókuszreszeléket.
3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Akkor van készen, ha a külső kérge ropogós, de a belseje még éppen krémes. Kihűtjük, majd ezt követően szeleteljük és kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.

További olvasnivalók