Család-barát

Család-barát – receptek

Birsalmás diótorta

Hozzávalók:
a tésztához
12 dkg vaj,
12 dkg porcukor,
2 db egész tojás
vanília,
pici só,
14 dkg liszt,
0,5 dkg sütőpor,
7 dkg dió,
fahéj ,
citromhéj,
30 dkg sült birsalma

a krémhez
2,3 dl tej,
12 dkg cukor,
3 db tojás sárgája,
10 dkg darált dió,
rum,
33 dkg vaj

Elkészítés:
Tészta: vajat a porcukorral, sóval és a vaníliával, habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A többi anyagot belekeverjük fakanállal. Olajozott, lisztezett tepsibe három torta karika nagyságú lapot kikenünk. (a tepsi hátoldalára) 180 fokon kb. 20-20 percig sütjük. Még melegen vékony késsel alávágunk, hogy kihűlés után ne tapadjon le. Ha kevés a tepsink zsírpapírra csúsztassuk le.
Krém: a tejet, a cukrot melegítjük, a sárgájába kis meleg tejet visszaveszünk, majd a cukros tejbe csurgatjuk és besűrítjük. A darált diót belekeverjük. Hűtjük. A vajat kihabosítjuk, a főzetet belekeverjük, majd a rumot. Tortának betöltjük.
Birsalmasajtot szeletelhetünk, virágformára kiszúrhatjuk és díszíthetjük a szeleteket.

További olvasnivalók