Család-barát

Fogasfilé roston sütve, grillezett kerti zöldségekkel

Hozzávalók: 4 fő részére
• fogasfilé 80 dkg
• olívaolaj 1 dl
• vaj 5 dkg
• só 5 dkg
• sárgarépa 25 dkg
• cékla 25 dkg
• szárzeller 25 dkg
• gomba 25 dkg
• cukkini 25 dkg
• édesburgonya 25 dkg
• citrom 2 db

Elkészítés:
A fogasfilét sózzuk, majd állni hagyjuk két papír között, hogy a levét felfogja.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk tetszés szerint. Külön a céklát és külön a sárgarépát, megpároljuk de csak félkész állapotig. Az édesburgonyát 90 %-os állapotig készre pároljuk. Ezután grillezzük őket, hogy roppanósak maradjanak.
Az zöldségekkel egyidőben a sózott és leszárított fogasfilét kevés olivaolajon roston sütjük. Mindkét oldalát pirítsuk meg halvány barnára. A halakat, ha kivettük a serpenyőbe vajat olvasztunk, majd barnára hevítjük, amit kevés citromlével ízesítünk.
Tálalás:
A zöldségeket ízlésesen a tányérra helyezzük. Mellé tesszük a fogasfilét, majd a barna vajjal a fogasokat végig kenjük. Citromot adunk mellé.

További olvasnivalók