Család-barát

Körtés piskótatekercs

Hozzávalók 1 rúdhoz:
5 tojás
75 gramm stevia
100 gramm BL 55 liszt
3 db körte
Porcukor
Keményítő
1,5 dl tej
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
25 gramm pörkölt dió őrlemény

Elkészítés:
1., A tojások szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a cukrokat a sárgájával eldolgozzuk.
2., Adunk hozzá némi tejet és elkeverjük benne a lisztet. A tojáshabot két részletben keverjük el benne, nehogy összetörjön. Az utolsó részlettel együtt a diót is keverjük el benne.
3., 170°C -os sütőben arany barnára sütjük. Közben a körtét kimagozzuk, és apróra vágjuk. Kevés porcukorral és némi vízzel egy kis lábasban, gyors lekvárt készítünk. Ha nagyon hígre sikerült, akkor kevés vízben oldott keményítővel sűrítsük be.
4., Töltsük a még langyos piskótába és tekerjük fel, így hagyjuk kihűlni szeletelésig.
Porcukorral megszórva, tejszínhabbal fogyasszuk.

További olvasnivalók