×
Család-barát

Család-barát – receptek

Almás pite

Hozzávalók:
500 g liszt
100 g porcukor
250 g vaj
2 tojás

Töltelékhez:
8-10 db alma
30g cukor
Fahéj

Kenéshez:
Tojás
Fahéj
Barnacukor

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a porcukorral majd a kockára vágott vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojásokat és gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 minimum percre.
Az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint megcukrozzuk. 5-10 perc múlva enyhén kinyomkodjuk a levét és fahéjjal ízesítjük.
A tészta egyik felét lisztezett felületen ki nyújtjuk 5mm vastagságura. A sütőformába tesszük majd rátesszük az almatölteléket. Kinyujtjuk a tészta másik felét is szintén 5mm vastagra. Rátesszük az almarétegre. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk fahéjas barnacukorral. 180 fokon kb 45 percet sütjük.

További olvasnivalók