×
Család-barát

Család-barát – receptek

Minestrone leves parmezánnal

Hozzávalók:
100 gramm paradicsom passata
2 db ( kb 25 dkg) sárgarépa
2 db (kb 20 dkg) fehérrépa
1 db (kb 30 dkg) cukkini
1 db (15 dkg) vöröshagyma
10 dkg angolzeller
2 gerezd fokhagyma
3 szál petrezselyem
3 evőkanál extra olívaolaj
10 dkg parmezán
2 evőkanál só

Elkészítés:
A hagymát a répákkal és a zellerrel kevés olívaolajon erőteljesen lepirítjuk.
A pirítás vége felé hozzáadjuk a fokhagymát es a evőkanál sót.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel és elkezdjük forralni.
Forráspont után hozzáadjuk a petrezselymet es a cukkinit.
Rövid ideig takarékon még főzzük, amit a zöldségek puhasága fog meghatározni.
Egy jó sűrű levest kapunk, amit tálalás után mindenki a saját tányérját megszórja frissen reszelt parmezánnal.

További olvasnivalók