Család-barát

Diós palacsinta csokiöntettel

Hozzávalók 4 darab palacsintához:
4 darab kicsi almalap (kb 17×17 cm)
20 dkg őrölt dió,
15 dkg puha datolya pépesítve
1 citrom leve és reszelt héja

Csokiöntet:
kb 1 dl méz vagy más növényi szirup 1 evőkanál kakaóporral elkeverve

Elkészítés:
A palacsinta ezúttal nem a hagyományos lisztes-tejes-tojásos tészta, hanem almalap. Alma elturmixolva és megaszalva. Ez egy remek rugalmas, ugyanakkor jó tartású alap, amiből palacsintát, zserbót, bejglit lehet készíteni.

A töltelékhez összekeverjük a diót, datolyát, citromlét és a reszelt héját, majd 4 felé osztjuk. Megkenjük a 4 almalapot, és mindegyiket feltekerjük.
Várunk 10-15 percet, amíg a töltelék felpuhítja az almalapot, utána tudjuk fogyasztani.
A mézhez hozzákeverjük a kakaóport, és rácsurgatjuk a palacsintára.

További olvasnivalók