×
Család-barát

Család-barát – receptek

Juhtúróval kolbásszal töltött burgonyagombóc lecsóságyon

Hozzávalók:
20 dkg füstöltszalonna
1 kg hagyma
1 kg lecsópaprika
1/2 kg hámozott paradicsom
1 kávéskanál pirospaprika
só, bors ízlés szerint
csipetnyi kristálycukor
2 gerezd zúzott fokhagyma

Gombóc alapanyag:
1/2 kg főtt burgonya
1/2 kg liszt
15 dkg lángolt kolbász
15 dkg juhtúró
2 db tojás

Elkészítés:
Lepirított szalonnára rátesszük a hosszú szeletre vágott hagymát, majd üvegesre pirítjuk. Karikára vágott paprikát és az apró kockára vágott paradicsomot ráhelyezzük, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kívánt puhaságra elkészítjük.

Gombóc elkészítés:
Tört főtt burgonyát liszttel és a tojással elkeverjük. Nyújtjuk és utána kis gombócokat készítünk, aminek a közepébe a kolbászt és a juhtúrót arányosan rakjuk. Majd sós vízbe megfőzzük és lecsóságyon tálaljuk.

További olvasnivalók