Család-barát

Csilis-gyömbéres sütőtök krémleves, aszalt paradicsommal és sült gesztenyével

Hozzávalók 4 főre:
600 g sütőtök
80 g vöröshagyma
1 gerezd (4 g) fokhagyma
1 db (2 g) friss csilipaprika
15 g gyömbér
100 ml kókuszkrém
15 g só
ízlés szerint almaszirup (elhagyható)
20 g aszalt paradicsom

Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítjuk, majd a sütőben előre megsütött, majd felkockázott sütőtököt a forró hagymával, sóval, fűszerekkel és almasziruppal összemelegítjük, felengedjük vízzel, dúsítjuk kókuszkrémmel, majd egy merülő mixer vagy turmixgép segítségével pürésítjük. Annak érdekében, hogy selymesebb legyen a levesünk egy sűrű szűrőn érdemes átpasszírozni.
Tálaláshoz, díszítéshez
Néhány kocka sült sütőtököt érdemes meghagyni egészben betétnek. Ezt egészítjük ki tányéronként 4-5 szem sült, enyhén sózott gesztenyével, egy evőkanálnyi kis kockára vágott aszalt paradicsommal. A leves tetejét megszórjuk pirított tökmaggal, meglocsoljuk hidegen sajtolt tökmagolajjal.

További olvasnivalók