Család-barát

Töltött fürjpecsenye, körte ecetes .hagymás kaláccsal, pecsenyelével, savanyított körtével

A megtisztított fürjeket práddal töltjük.
( Prád: szárnyas hús, tejszín, só, szerecsendió, krémesre összepépesítve. )
A fürjeket kevés libazsíron, serpenyőben óvatosan rázogatva pirítjuk, némi alaplé hozzáadásával.
Ez kb. 6-8 percig tart, ez után a húst félre tesszük , pihentetjük. Közép meleg sütőben, 170-180 C-on készre sütjük.
A hagymatölteléket elkészítjük.
Olajon cukrot karamellizálunk, sok hagymát adunk hozzá, babérlevéllel ízesítjük, gyakran kevergetve, sütjük, pároljuk. Készítési idő kb. 40 perc. A végén a körte ecettel beállítjuk a savasságát.

Kelttésztát készítünk a szokott módon.
Kis cipókat formázunk a kelttésztát, téglalapra nyújtjuk, töltelékkel megkenjük, két szélét behajtjuk és kalácsot formázunk, 180 C-on sütőben 25 percig sütjük.
Savanyított körtét készítünk. A kimagozott körtét, fűszeres, cukros, gyümölcsecetes lében marináljuk.

További olvasnivalók