×
Család-barát

Család-barát – receptek

Mézes-mustáros csirke

Hozzávalók 4 személyre:
4 db felső csirke comb
4 szelet tenyérnyi csirkemell
5 evőkanál liszt
2 dl oliva olaj
0,5 liter víz
4 fej vöröshagyma
néhány gerezd fokhagyma
fehér bors, só
5 evőkanál mustár
5 evőkanál méz

Elkészítés:
1.A csirke mellet és a combot megmossuk, szárazra töröljük.
Egy tálba tesszük, megszórjuk sóval borssal, reszelt fokhagymával, és kb 10 percig állni hagyjuk.
2. Amíg a csirkemell áll, megpucoljuk a vöröshagymát és apró kockára vágjuk.
3. Egy mélyebb seprenyőbe beleöntjük az 5 evőkanál olíva olajat, és elkezdjük közepes lángon forrósítani,
4. Először a csirke combokat, majd a mell szeleteket beleforgatjuk lisztbe és a forró olajban mindkét oldalukat megpirítjuk, majd egy tálra tesszük őket,
5. A maradék lisztes olajba beletesszük az előre összevágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk,
6. Ha a hagyma kész, akkor beletesszük a hús szeleteket, felöntjük kb. fél liter vizzel, és először fedő alatt, majd anélkül puhára főzzük…ennek az aránya kb. 25-15 perc…..közben bele tesszük a mustárt.
7. Mire elkészül a hús, a leve is besűrűsödik.
8. Amikor már teljesen elkészült, és levettük a tűzről, csak akkor keverjük bele a mézet, és lefedjük.
9. Ínyencek a végén tehetnek bele egy kis szerecsendiót és tejszínt is.
10. Miközben fő a finomságunk, 2 pohár hosszú szemű riszt kevés olajon enyhén megpirítunk. majd kb. másfélszer annyi vizzel fedő alatt puhára főzzük. Tegyünk bele 2 káváskanál sót, és néhány gerezd fokhagymát( Amikor felforr , tegyük kis lángra, és fedő alatt nagyon lassan kb 20 perc alatt el is készül!)

További olvasnivalók