×
Család-barát

Család-barát – receptek

Karfiol "pizza"

Hozzávalók:
A “tésztához”
40 dkg reszelt sajt
1 közepes fej karfiol
2 db tojás
oregano, bazsalikom ízlés szerint
1 kk fokhagymapor
1-2 dl paradicsompüré

Feltét:
30 dkg mozzarellasajt
30 dkg füstölt sajt reszelve
15 dkg trappista sajt
15 dkg házi sonka
1 db paradicsom

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, felszeleteljük apróbb darabokra, és nagyon kevés vízben 5 percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.
Robotgépbe tesszük, és addig daráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz.
(picit a rizsre kell hasonlítania)
Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük vagy pitesütő formába, és kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
(Addig sütjük, amíg picit megbarnul. Nem baj, ha a széle kicsit megsül)
Sütőből kivéve, megkenjük a paradicsommal, meghintjük a fűszerekkel, rászórjuk a reszelt sajtot, sonkaszeleteket, paradicsomot rakunk rá, (meg, amit még megkívánunk), és a legvégén a reszelt füstölt sajtot.
Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta.
Sütőből kivéve hagyjuk hűlni körülbelül 10 percet.

További olvasnivalók