Család-barát

Bőrén sült lazac steak céklakrémmel és gyömbéres cékla chutney-val

Hozzávalók:
2 db lazac filé
50 dkg cékla
2 dkg gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1 db citromnád
csipet só, citrombors
2 dkg vaj
1 db chili paprika
olíva olaj

Elkészítés:
Cékla krém elkészítése: A céklát héjában, sütőben puhára sütjük. Sütés után megpucoljuk 2/3-ból turmix gépben krémmé pépesítjük. Edénybe tesszük, fűszerekkel (só, bors) ízesítjük.
Chutney elkészítése. A cékla 1/3 apró kockákra vágjuk. Serpenyőben vajon egész fokhagymát, apróra vágott gyömbért, a citromnádat, chilit együtt pirítjuk, majd belerakjuk a céklát.
Lazac steak elkészítése: Forró serpenyőben olíva olajon a lazac filé bőrös oldalával kezdve, mind két oldalát 2-2 percig pirítjuk. Ez az elkészítés francia módja, amikor középen üveges a hal. Aki átsütve szereti 180°C-ra melegített sütőben további 4 percet süsse.

További olvasnivalók