×
Család-barát

Család-barát – receptek

Vadmalacleves erdei gombákkal leves áfonyával

Hozzávalók:
0,80 dkg Vadmalac comb
0,15 dkg Füstölt húsos szalonna
0,20 dkg Mangalicazsír
0,20 dkg Vöröshagyma
0,02 dkg Fokhagyma
0,05 dkg Paradicsom sűrítmény
0,30 dkg Vargányagomba
0,10 dkg Rókagomba
0,10 dkg Angol zeller
0,10 dkg Sárgarépa
0,40 dl Tejföl
1tk. Dijoni mustár
0,05 dkg Vörösáfonya
Alaplé
Zsálya, rozmaring, babérlevél, lestyán, tárkony, kakukkfű, frissen őrölt bors
Citrom

Elkészítés:
Mangalicazsírban kipirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, majd a pörcöt félre tesszük. A zsírba megpirítjuk a vöröshagymát a paradicsom pürével, majd hozzá adjuk az össze kockázott lepirított vadcombot sózzuk. A fűszerekből redukciót készítünk az alaplével és ezzel engedjük fel folyamatosan majd mikor a hús félig megpuhult, hozzá adjuk a kockára vágott vargányát, angol zellert, sárgarépát. Rövid lében készre főzzük úgy hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ha a hús megpuhult dijoni mustáros tejföllel habarjuk. Tálaláskor tejfölhabbal díszítjük, megszórjuk szalonna pörccel, vörös áfonyával és csírákkal.

További olvasnivalók