×
Család-barát

Család-barát – receptek

Kacsamell diós szilvás nudlival

Hozzávalók:
40 dkg főtt törtburgonya
12 dkg liszt
8 dkg vajban pirított zsemlemorzsa
8 db szilva
5 dkg méz
60 dkg kacsamell
1/2 dl olívaolaj
3 dkg vaj
5 dkg pirított dió
5 dkg aszaltszilvakrém
1 db alma
kakukkfű, rozmaring, zsálya

Elkészítése:
Az áttört burgonyából és lisztből nudlitésztát formázunk, sós vízben kifőzzük, majd a vajas pirított zsemlemorzsában összeforgatjuk. A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, karamellizált mézzel megsütjük, frissen vágott kakukkfűvel megszórjuk. A kacsa melleket forró serpenyőben forró olívaolajon megsütjük vajat teszünk rá, ezzel locsolgatva roséra sütjük, majd pihentetjük.

Tálalás:
A kacsamellet felszeleteljük, a tányér közepére helyezzük. Köré rakjuk az angyalbögyörőt (nudlit), a sült szilvákat, megszórjuk pirított dióval és aszaltszilvakrémmel, almával díszítjük.

További olvasnivalók