Család-barát

Szilvás lepény

Hozzávalók:
A tésztához
1,5 dl tej
1 ek. cukor
25 g élesztő
375 g liszt
100 g cukor
1db tojás
50 g olvasztott vaj
csipet só
A tetejére
75 g natúr földimogyoró
75 g zsemlemorzsa
50 g porcukor
1ek fahéj
2 kg szilva
2 ek cukor

Elkészítés:
A langyos tejet 1 ek. cukorral és az élesztővel 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojást, olvasztott vajat és az élesztős tejet.
Tésztát gyúrunk, majd lefedve 1 órát kelesztjük.
Egy tálban összekeverjük az aprított, sótlan mogyorót, zsemlemorzsát, porcukrot és fahéjat, majd egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
A szilvákat félbevágjuk, kimagozzuk.
A megkelt tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, elterítjük rajta a fahéjas keveréket, majd a szilvákat, és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
Amíg meleg, megszórjuk 1-2 ek. cukorral, majd felvágva tálaljuk.

További olvasnivalók