×
Család-barát

Család-barát – receptek

Minestrone leves, ahogy én készítem

Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
2 kisebb szem krumpli
1 kisebb salátacukkini (télen kevés szeletelt kelkáposztával helyettesíthető)
3-4 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv bab (ízesítés nélküli)
1 doboz hámozott paradicsom konzerv – darabolt
15-20 dkg húsos füstölt kolozsvári szalonna
spagetti nagyon apróra törve
parmezán vagy más sajt
só, bors
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
olívaolaj/kókuszzsír

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk: A hagymát kockára, a sárgarépát, fehérrépát fél körökre, a cukkinit negyed körökre, a krumplit vékony háromszögre vágjuk. A fokhagymát gerezdekben hagyjuk.
A kolozsvári szalonnát apróbb kockára vágjuk. Kevés olajon meg üvegesre pirítjuk a hagymát a szalonna, a sárga- és fehérrépa társaságában. Hozzáadjuk a krumplit, majd ezzel is pirítjuk 1 percig.
Felöntjük a zöldségeket a paradicsomkonzervvel, ízlés szerint kevés passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal ízesítjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje a zöldségeket a folyadék. Inkább később, apránként pótoljunk rá vízzel, minthogy híg levest kapjunk.
Fedő alatt kis-közepes lángon főzzük a levest. Ha már majdnem megfőtt a répa, hozzáadjuk a cukkinit, majd a levestésztát. A tészta megpuhulása előtt kis idővel hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet.
Ha szükséges a végén adhatunk még hozzá egy kevés vizet, utó ízesíthetjük fűszerekkel. Reszelt sajttal tálaljuk.

További olvasnivalók