Család-barát

Hideg angolos Ezüst-marha hátszín fűszeres almával, színes salátalevelekkel

Hozzávalók:
– Ezüstmarha hátszín (bármilyen hátszín csont nélkül), 600 gramm
– Olivaolaj, 1 dl
– Alma, 1 db
– Só, 30 gramm
– Őröltbors, 5 gramm
– Kurkuma, 1 gramm
– Citrom, 1 db
– Hagyma apróra vágva, 1 db
– Fokhagyma, 1 gerezd
– Fehérborecet, 1 kávéskanál
– Gyömbér ,1 gramm
– Római kömény, 1 gramm

Elkészítés:
A hátszínt sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon, serpenyőben minden részét megpirítjuk. Ezután sütőbe tesszük és maximum 10 percig sütjük 150 C fokon. Ha elkészült kihűtjük.
Az almát hámozzuk és apró 0,5 cm-es kockákra vágjuk. Olajon az apróra vágott hagymát lepirítjuk, utána beletesszük a fűszereket. Az almát ezen átforgatjuk és egybe pirítjuk kb. 3 percig. Az almaecettel ízesítjük a legvégén. A salátaleveleket mosás és csepegtetés után olajjal és almaecettel, citromlével, sóval ízesítjük.
Tálaláskor a tányérra salátát teszünk, mellé az almaragut. A húsból vékony szeleteket vágunk és mellé helyezzük. Ízlés szerint pirítóssal is fogyasztható.

További olvasnivalók