×
Család-barát

Család-barát – receptek

Egészben sült töltött pecsenyegalamb libamájas, aszaltszilvás töltelékkel, grill zöldségekkel

Hozzávalók:
– Pecsenyegalamb, 2 darab
– Szárnyas máj (liba – kacsa – csirke), 100 gramm
– Aszalt szilva, 50 gramm
– Zsemle, 2 db
– Tej, 2 dl
– Olivaolaj, 1 dl
– Só, 30 gramm
– Őröltbors, 5 gramm
– Petrezselyemlevél, 1 csomag
– Hagyma apróra vágva, 1 db
– Cukkini, 1 db
– Padlizsán, 1 db
– Fokhagyma, 1 gerezd
– Gomba akár többféle is, 500 gramm
– Gyömbér, 1 gramm
– Paradicsom, 2 darab
– TV paprika akár többféle színben, 1 – 1 – 1 darab
– Füge, 4 darab

Elkészítés:
A galambokat megmossuk, leszárítjuk majd sózzuk kívül és belül. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk és beletesszük a kockára vágott májat és aszalt szilvát. Sózzuk borsozzuk, petrezselyemlevéllel megszórjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejben áztatott zsemlét kicsavarva a májhoz adjuk. Betöltjük a hasüregbe. Tepsibe helyezzük, olajjal megkenjük. Alufóliával letakarjuk és 150 Celsius fokos sütőbe helyezzük 35 percre. Amikor 30 perce sül akkor levesszük a fóliát és ropogósra sütjük a bőrét. Sütőből kivéve 10 percet állni hagyjuk. Ezen idő alatt a zöldségeket serpenyőben roston sütjük. A galamb sült levéhez pár cseppnyi balzsamecetet adunk és kevés vizet. Ezzel a tányérra rakott zöldségeket megkenjük. A galambot félbevágva mellé helyezzük. Külön a félbevágott fügét serpenyőben megsütjük. Ezzel díszítünk.

További olvasnivalók