×
Család-barát

Család-barát – receptek

Sütőtökös rizottó pármai sonka és parmezán chips-el

Hozzávalók:
1 db hokkaido tök
1 közepes fej hagyma
Pici cukor
1 dl narancslé
1 dl tej
1 dl tejszín
100 g rizottó
0,1 dl fehérbor
Pici gyömbér
2 db pármai sonka
Pici parmezán

Elkészítés:
Összekockázott tököt és a hagymát pici olajon kevés cukorral lepirítjuk.
Felhúzzák narancslével, majd adunk hozza vizet és sót. Amikor megpuhult, 1 dl tejet és 1 dl tejszínnel és pici gyömbérrel tovább forraljuk. Mikor megpuhult az egészet össze turmixszoljuk.
Közben a rizottó rizst, apróra vágott hagymával olívaolajon kevés rozmaringgal lepirítjuk, majd felhúzzuk 0,5 dl fehér borral. Ha elforrja a levét megint felöntjük borral.
Közben a sütőben egy félbevágott tököt 170 fokon sütni kezdjük. Mikor megsült, összeforraljuk a rizzsel. Tökmagolajat, vajat adunk hozzá és tejszínhabbal fellazítjuk és parmezánt reszelünk a tetejére.
Pármai sonkát és reszelt parmezánt mikrohullámú sütőben 2 percig 800 fokra betesszük. Ebből lesznek a chips-ek.

További olvasnivalók